Glutenfri julebakst: Vepsebol

Disse marengsene lages opprinnelig med mandler. Jeg tåler ikke så godt mandler, så jeg bruker paranøtter i stedet. Og egentlig synes jeg det bare gjør dem enda bedre 🙂

Til 2 brett, ca 40 stk

3 eggehviter

2 ts vaniljesukker

200 g sukker

200 g mørk kokesjokolade

200 g paranøtter/mandler

Pisk eggehvitene stive. Bruk gjerne kjøkkenmaskin, det tar litt tid. Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt. Pisk videre til du har en helt blank marengs (ca 10 min). Grovhakk sjokolade og nøtter og vend forsiktig inn i marengsen.

Dekk to stekeplater med bakepapir og bruk to barneskjeer for å sette marengs på bakepapiret.

Stekes på 150 grader i 15-20 min. Marengsene skal være tørre på undersiden, men fortsatt bløte inni. Avkjøles på brettet og oppbevares i kakeboks.

IMG_5806

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Glutenfritt, Jul, Kjeks og småkaker, Low FODMAP og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s