Hjemmelagde julegaver: Hjemmelagde seigmenn

Seigmenn er enkelt og veldig gøy å lage. Å helle over i silikonformer og å løsne dem fra formene bør gjerne gjøres av voksne/store barn, mens resten kan også de mindre bli med på. 4-åringen min synes det er kjempegøy å dyppe dem i sukker 🙂

Til ca 100 seigmenn

30 plater gelatin

5 dl vann

1 kg sukker

2 g sitronsyre

Konditorfarge

Finkornet sukker til å dyppe seigmennene i

Legg gelatinplatene i bløt i halvparten av vannet til de er myke, ca. 10 minutter. Kok sukkeret med resten av vannet til alt sukkeret er oppløst. Tilsett sitronsyre. Ha gelatinen med vannet i sukkerlaken og rør til alt er smeltet.  Her deler jeg blandingen i tre og tilsetter tre forskjellige konditorfarger. Hell over i silikonformer eller i plastfoliekledde langpanner.

Sett alt i kjøleskapet over natten. Trykk ut silikonformene og dypp i finkornet sukker, pass på at alt blir dekket av sukker, ellers vil de klistre seg sammen. Bruker du langpanner kan du strø et lag med sukker på toppen før du skjærer i biter eller trykker ut med små pepperkakeformer.

Oppbevares i lufttette poser eller glass i kjøleskap.

IMG_5823

IMG_5822

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Dessert, Jul og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Hjemmelagde julegaver: Hjemmelagde seigmenn

  1. Tilbaketråkk: Glutenfri julebakst: Delfiakake | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s