Glutenfri julebakst: Karamellpinner

Endelig er julebaksten i gang! Jeg startet med en glutenfri variant av karamellpinner. Litt sprø, litt seige og veldig, veldig gode!

Til 40 stk

100 g (melkefritt) smør

100 g sukker

100 g finax gluten- og melkefri fin mix

50 g jyttemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1/2 ts kanel

3 ss lys sirup

1 egg til pensling

1 håndfull valnøtter

1 ss perlesukker

Rør smør og sukker hvitt. Ha i mel, bakepulver, vaniljesukker, kanel og sirup. Rør til du har en glatt deig. Del deigen i fire og rull hver del til en pølse og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Trykk hver pølse litt ned, pensle med pisket egg og strø over grovhakkede valnøtter og perlesukker. Stekes på 175 grader i 15 min. Skjær dem i biter med et pizzahjul mens de fortsatt er varme.

 

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Glutenfritt, Jul, Kjeks og småkaker, Low FODMAP og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s