Saftig hamburger med enkel hamburgerdressing

Disse burgerne blir veldig saftige og gode. Og dressingen er så enkel og så smakfull, det er Christopher Sjuve sin tolkning av Heston Blumenthal sin burgersaus. Den består av like deler majones, sennep og ketchup. Jeg brukte Dijonsennep, om du ønsker en mildere dressing kan du bruke en mildere sennep.

Til 6 burgere

800 g karbonadedeig

1 egg

1 ss worstershiresaus

1 ts salt

1 ts pepper

1/2 ts røkt paprikapulver

12 skiver smakfull ost, f.eks cheddar

Bland sammen kjøttdeig og egg. Ha i krydderet og rør godt. Fukt hendene i kaldt vann slik at burgerdeigen ikke kleber seg. Del deigen i 6. Form hver del til en burger ved å stryke den med fuktige hender. Stekes i smør i varm stekepanne eller på grillen. Når burgerne er litt over halvstekte snur du dem, har på osten og steker dem på den andre siden.

Dressing

2 ss hvit majones

2 ss ketchup

2 ss Dijon sennep

Bland sammen.

Ha dressing på burgerbrødet, legg på burgeren, salat, tomat og agurk. Ha litt dressing på toppen og legg på den andre halvdelen av burgerbrødet og server!

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Grillmat, Kjøtt, Low FODMAP, Storfe og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s