Blåbæriskake på nøttebunn

Nøttekake er en perfekt bunn for iskake, den tiner fort og er like god kald som varm. Den gir også kaken fylde, og kombinasjonen nøtter og blåbær gir sterke assosiasjoner til sensommer i skogen. Deilig!

Nøttebunn

4 eggehviter

75 g hasselnøtter

75 g valnøtter

150 g melis

Stivpisk eggehviter og grovmal nøttene. Bland sammen nøtteblandingen med melis og vend forsiktig inn eggehviten. Kle bunnen i en middels/stor springform med bakepapir og hell i røren. Stekes på 175 grader i ca 20 min. Avkjøles med ringen på.

Blåbæris

400 g frosne blåbær

4 eggeplommer

1 ts vaniljesukker

2 ss melis

3 dl laktosefri kremfløte

Ha blåbærene i en foodprocessor og kjør til bærene er helt most. Pisk eggeplommer, vaniljesukker og melis til eggedosis og vend inn blåbærbitene. Pisk fløten til krem og vend denne inn. Hell isen over kakebunnen i ringen og frys i minst 4 timer. La kaken stå i romtemperatur i 10-20 min før servering.

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Low FODMAP og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s