Low FODMAP kjøttkaker

Kjøttkaker er low Fodmap i seg selv, så lenge du bruker laktosefri melk og ikke har i løk. Og glutenfri brun saus er ikke så vanskelig å lage, men det hender ofte at den må siles 🙂 Jeg bruker Toro kjøttbuljong oppløst i varmt vann, den inneholder uspesifisert krydder, men jeg tror jeg tåler den. Jeg synes også det er lettere å få en jevn saus om væsken er varm. Om du synes hjemmelaget brun saus høres uoverkommelig ut, kan du prøve Toro glutenfri brun saus.

Til 12-14 kjøttkaker

400 g karbonadedeig

2 ss potetmel

1 dl (laktosefri) lettmelk

1 egg

1 ts salt

1/2 ts pepper

1/2 ts malt ingefær

1/2 ts muskat

Smør til steking

Bland alt sammen til en jevn deig, bruk gjerne kjøkkenmaskin. Form kjøttkakene med to spiseskjeer og stek dem i smør i varm stekepanne.

Brun saus

2 ss (melkefritt) smør

2 ss finax eller annet gluten- og melkefritt mel

5 dl kraft evt buljongterning løst opp i 5 dl varmt vann

Salt og pepper

Smelt smøret på middels varme. Når smøret har sluttet å skumme og har en nøttebrun farge strør du melet over og rører med en visp til blandingen er brun. Det er lett for at den klumper seg, så rør godt! Trekk pannen av varmen og spe med kraften litt etter litt mens du rører kraftig. Sett pannen tilbake på varmen og la sausen småkoke i 5 min. Smak til med salt og pepper. Om du har fått klumper i sausen (skjer de beste!) kan du sile sausen før du har i kjøttkakene. La kjøttkakene trekke 5-10 min i sausen før servering.

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjøtt, Low FODMAP, Storfe og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s