Kjøttboller av kalv

Kalvekjøtt er litt rundere og mildere i smaken enn kjøttet fra de voksne dyra. Disse kjøttbollene ble laget av kjøttdeig av limousinkalv, og de ble veldig saftige og gode. Jeg serverte dem med en kremet tomatsaus, glutenfri spaghetti og revet parmesan.

Kjøttboller

400 g kjøttdeig av kalv

1 ts salt

1/2 ts pepper

1/2 ts tørket ingefær

1 ss maisenna

1/2 dl (laktosefri) melk

(Melkefritt) smør til steking

Bland sammen alt unntatt melk og kna godt. Ha i melken litt etter litt mens du knar deigen. Bruk to teskjeer til å forme kjøttboller. Stekes i smør til de er gjennomstekte.

Tomatsaus

1 ts olje

4 blader vårløk (den grønne delen)

1 gulrot

1 boks hermetiske tomater

1/2ts salt

1/2 ts pepper

1 ts tørket basilikum

1 dl (laktosefri) matfløte

Finhakk vårløk og rasp gulroten. Fres vårløk og gulrot i oljen et par minutter, til vårløken har blitt mør. Ha i tomatene og krydderet. La det koke i ti minutter. Så har du fløten og kjøttbollene i sausen og lar det koke et par minutter til.

Serveres med din favorittpasta, godt brød og gjerne en frisk salat.

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Low FODMAP, Storfe og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s