Glutenfri Brownie med karamell

I dag har eldstemann deltatt i vår lokale fotballcup, og da må man jo stille med «dugnadskake». Denne kaken er gluten-, laktose- og nøttefri og kan derfor spises av de aller fleste. Og, for ikke å glemme, den er kjempegod 🙂

Brownie

3 egg

300 g sukker

1 ts vaniljesukker

300 g mørk kokesjokolade

175 g (melkefritt) smør

100 g finax

Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Smelt smør og halvparten av sjokoladen i vannbad. Vend smør og sjokolade inn i eggedosisen. Vend forsiktig inn melet. Smør en liten langpanne og hell røren oppi. Grovhakk resten av sjokoladen og strø over.

Stekes på 175 grader i 35-40 min.

Karamellglasur

100 g sukker

3 dl (laktosefri) kremfløte

Varm opp sukkeret. Når det er smeltet og begynner å bli brunt har du i fløten og la det koke opp under omrøring. La den koke på svak varme under omrøring til den tykner, ca 15 min. Hell karamellen over browniesen. Strø evt over litt raspet sjokolade eller strøssel, Cacas har flere glutenfrie strøsseltyper.

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Low FODMAP og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Glutenfri Brownie med karamell

 1. Hedda sier:

  Hva mener du med finax? Når jeg googler det, får jeg opp så mye forskjellig.

  • Enkelt og greit sier:

   Hei, beklager seint svar.
   Finax er en svensk gluten- og melkefri melblanding som kommer i en «melkekartong». Det har gode bakeegenskaper og fås kjøpt bl a hos Meny, Coop og Spar. Det kan erstattes i samme mengder av Toro lys melmix eller Semper fin mix (inneholder melk!).
   Du kan lese mer om finax her http://www.finax.se

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s