Gluten- og laktosefri snickerskake

Dette er en fantastisk god kake, og den er relativt lett å tilpasse low FODMAP-dietten. Den inneholder en del peanøtter.I følge Monash kan vi spise ca 60 peanøtter, men jeg vet at min personlige grense er lavere enn det. Men ett kakestykke burde uansett gå bra 🙂

Kakebunn

5 eggehviter

400 g sukker

1 pk schar salti kjeks

250 g saltede peanøtter

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

Pisk eggehvitene stive og tilsett sukkeret litt etter litt. Ha kjeksene og peanøttene i en blender og kjør til du har en kornete masse. Vend forsiktig inn i eggehvitene sammen med vaniljesukker og bakepulver. Legg et bakepapir i bunnen av en stor springform (30cm) og hell røren oppi. Stekes på 180 grader i 30 min. Avkjøles.

Fyll

5 eggeplommer

100 g melis

100 g smør

200 g (melkefri) kokesjokolade

Pisk eggeplommer og melis til eggedosis. Smelt smøret og la sjokoladen smelte i smøret. Rør blandingen jevn og hell den over i eggedosisen i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Avkjøles litt i kjøleskap, til den er smørevennlig.

Smør glasuren over kakebunnen. Pynt gjerne med peanøtter og raspet sjokolade.

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Low FODMAP og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s