Lammeburger med ridderost

Jeg bare elsker lam! Den litt skarpe og kraftige kjøttsmaken gjør seg veldig godt som burger og den går som hånd i hanske med den smakfulle ridderosten. Dette var burgeren sin, det! 

Til  6 burgere

800 g kjøttdeig av lam

2 egg

1 håndfull fersk persille

6 blader vårløk

1 ss worstershiresaus

1 ts salt

1 ts pepper

12 skiver ridderost

Bland sammen kjøttdeig og egg. Finhakk persille og vårløk. Ha i krydderet og rør godt. Fukt hendene i kaldt vann slik at burgerdeigen ikke kleber seg. Del deigen i 6. Form hver del til en burger ved å stryke den med fuktige hender. Stekes i smør i stekepanne eller rett på grillen. Når burgerne er litt over halvstekte snur du dem, legger på ridderost og legger lokket på stekepannen eller grillen. Etter 2-4 min er burgerne klar. Serveres i brød med salat, tomat, agurk og hvit majones.

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Lam, Low FODMAP og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s