Pizza med egg og røkelaks

Egg på pizza er veldig godt, det blir som en omelett stekt på brød. Og hva passer vel bedre med egg enn røkelaks?

Glutenfri pizzabunn

1 pk toro lys melblanding

1/2 ts salt

1/2 pk gjær

3,5 dl lunkent vann

Litt god olivenolje

Bland sammen melet, salt, gjær og vann i en kjøkkenmaskin. La det elte i minst 5 min. Dekk en eller to langpanner med bakepapir og hell deigen over, enten til to runde bunner eller til en stor. Ha litt olje på hendene og trykk deigen utover. La den heve i 30 min.

Pizzabunn med spelt

150 g sammalt spelt

150 g siktet speltmel

1/2 pk gjær

2 dl vann

2 ss olje

0,5 ts salt

Varm vannet til 37 grader og bland alt sammen. Heves i 45 min eller til dobbel størrelse. Kjevle ut deigen, enten til to runde pizzabunner eller til en stor langpannepizza. La den etterheve i 30 min.

Fyll

2 egg

200 g cheddar

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

1 neve finhakket gressløk eller vårløk

200 g røkelaks

Visp sammen egg, revet cheddar, salt, pepper og gressløk. Hell dette oppå pizzabunnen. Etterhev på stekebrett i 30 min.

Stekes på 225 grader i ca. 20 min.

Skjær røkelaksen i tynne skiver og fordel disse utover pizzaen når den kommer ut av ovnen.

 

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Laks og ørret, Low FODMAP, Pizza og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s