Kalkunburger med sprøstekt bacon

Dette ble en knallgod burger! Kalkunkjøttet var veldig saftig og smakfullt, og dressingen og baconet var virkelig prikken over i-en. Kan anbefales på det sterkeste!

Til 6 burgere

6 skiver bacon

800 g kjøttdeig av kalkun

1 egg

1 ss worstershiresaus

1 ts salt

1 ts pepper

1/2 ts røkt paprikapulver

Bland sammen kjøttdeig og egg. Ha i krydderet og rør godt. Del baconbitene i to og fres dem i stekepannen. Fukt hendene i kaldt vann slik at burgerdeigen ikke kleber seg. Del deigen i 6. Form hver del til en burger ved å stryke den med fuktige hender. Stekes i baconfettet i stekepannen. Når burgerne er litt over halvstekte snur du dem og steker dem på den andre siden.

Dressing

3 ss hvit majones

3 ss (laktosefri) rømme

1 ts grovkvernet pepper

Bland sammen.

Ha dressing på burgerbrødet, legg på kalkunburgeren, bacon og gjerne salat og tomat. Ha litt dressing på toppen og legg på den andre halvdelen av burgerbrødet og server!

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kylling, Low FODMAP og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s