Laktosefri jordbæris

Forskjellen på hjemmelaget og butikkjøpt jordbæris er at den hjemmelagede virkelig smaker jordbær. Denne isen er lett å lage, og i dag spiste vi den med varme crepes av maizena  og friske jordbær. Kjempegodt!

2 dl (laktosefri) melk

2 dl (laktosefri) kremfløte

3 stk eggeplomme

1 ts vaniljesukker

150 g sukker

2 kurver jordbær

Ha melk og fløte i en kjele og varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av varmen og la det avkjøle seg litt.

Pisk eggeplommer, vaniljesukker og sukker til eggedosis. Ha i fløtemelken og bland godt.
Rens jordbærene. Kjør dem glatte med stavmikser eller kjøkkenmaskin og bland inn. La isen avkjøle seg helt i kjøleskap. Sett formen i fryseren og la den fryse i minst 3 timer. Rør i den ca. hver halve time. Om du har ismaskin heller du den avkjølte isen i ismaskinen og lar den kjøre til isen har en fin konsistens, med vår tok det ca. en time.

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Dessert, Low FODMAP og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s