Skylanderskake

En skylandersbursdag trenger en skylanderskake. Jeg gikk for en enkel variant, skylandersportalen. Og siden vi feiret en dobbel bursdag fikk bursdagsbarna velge hver sin skylandersfigur til å sette på toppen. Jeg ville ha en litt høy kake, så jeg laget en 3 lags sjokoladekake med sjokoladesmørkrem.

Denne kaken følger ikke low fodmap-dietten, men den kan lages laktosefri.

Sjokoladekake

400 gram smør

4,5 dl vann

1 dl bakekakao

8 dl sukker

9 dl mel

2 ts natron

1 ts salt

4 egg

1 beger lettrømme

Kok opp smør, vann og kakao under omrøring og la det koke noen minutter. Rør inn sukkeret og la det avkjøles. Bland mel, natron og salt i en bolle og tilsett sjokoladesausen litt etter litt. Rør godt. Rør inn ett og ett egg og rømme. Smør to små, like springformer (evt en liten, høy) og fordel røren. Jeg hadde to tredeler i den ene og en tredel i den andre for å få en tredelt kake.

Stek kakene etter tur eller ved siden av hverandre på 180 grader i 45-60 minutter. La kakene avkjøle seg før du setter sammen kaken.

Sjokoladefyll (nok til 3 lags kake)

150 g smør

9 ss (laktosefri) melk

600 g melis

2 ts vaniljesukker

2 ss kakaopulver

Bland alt godt sammen.

Sett sammen kaken

1 pk hvit sukkerpasta/fondant

1/4 pk grå/svart sukkerpasta/fondant

Om formene du har brukt ikke er like brede kan du skjære av kantene på den største. Skjær toppen av kakene slik at de er flate. Ta vare på det du skjærer av. Jeg delte den ene i to lag, slik at jeg fikk tre lag totalt. Smør sjokoladefyll på det nederste laget. Plasser neste lag oppå, og gjenta om du bruker tre lag. Smør resten av sjokoladefyllet oppå og rundt kaken. Sett kaken i kjøleskap til glasuren har stivnet.

bilde 2 (9)Kjevle ut den hvite fondanten på bakepapir, så tynn som mulig. Legg fondanten forsiktig oppå kaken, slik at den dekker hele. Finskjær rundt kaken. Skjær 4 rektangler, ca 2x2x4cm, av kakerestene. Kjevle ut deg svarte/grå fondanten og skjær i 4 strimler som er litt bredere enn kakerestrektanglene, ca 5 cm,  og litt lengre (ca 3 cm) enn høyden på kaken. Lag mursteinmønster med baksiden av en kniv. Plasser de fire kakerestrektanglene med lik avstand fra hverandre langs toppkanten av kaken. Pakk den inn med den svarte fondanten og la fondanten fortsette nedover kaken. Plasser en Skylandersfigur eller to på toppen.

bilde 2 (8)

 

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Temafester og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Skylanderskake

  1. Tilbaketråkk: Skylandersbursdag | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s