Sheep Creep muffins

 Jeg laget disse muffinsene til Skylandersbursdagen vår. Siden jeg også laget en skylanders portalkake, sjokoladekake med sjokoladeglasur, brukte jeg avkutt fra denne til å lage neser.

Disse er laktosefrie, men ikke glutenfrie, ønsker du en glutenfri variant kan du bruke denne oppskriften. Da må du også bruke glutenfrie mimimarshmallows.

16 små muffins

100 g (melkefritt) smør

100 g sukker

300 g hvetemel

1 ss bakepulver

2 egg

2 dl (laktosefri) melk

2 ts vaniljesukker

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett vekselsvis det tørre og det våte. Fyll formene 2/3 fulle og stek dem på 200 grader i 15 min eller til de er gyllen.

Topping

Sjokoladekake- og sjokoladeglasurrester

200 g melis

Minimarshmallows

Øyne (fra Panduro)

Bland sammen sjokoladekake- og glasurrester (ca 50-50). Form 16 små ovale boller til neser. Ha melis i en bolle og bland inn noen dråper vann (evt. sitronsaft) til du får en passe tykk konsistens. Smør litt glasur på hver muffins. Dekk med minimarshmallows og sett på nese og øyner.

bilde 1 (1)

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten, Temafester og merket med , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Sheep Creep muffins

  1. Tilbaketråkk: Skylandersbursdag | Enkelt og greit

  2. Tone sier:

    Disse var jo helt rå!!! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s