Minecraftbursdag

Det var ingen tvil om at 7 års dagen til min eldste skulle bli en minecraftbursdag. Siden han nå går på skolen og skulle invitere både klassen og andre venner, hadde vi behov for aktiviteter som passet for alle.

Vi gjemte «diamanter» (fra Nille) i hus og hage, og disse diamantene kunne barna bytte mot diverse typer mat. Vi laget firkantet pizza, denne jord-, sand- og vann-kaken serverte i tillegg annen mat de spiser i minecraft, som gulrøtter og vannmelon.

bilde 4 (2)

I stedet for fat printet jeg ut creepershoder som jeg laminerte.

Jeg pakket tomme pappesker inn i grønt innpakningspapir, plasserte dem oppå hverandre og limte på creeper øyne og munn på den øverste. Barna fikk etter tur skyte på creepersen med leke-pil-og-bue.

bilde 5 (2)

Jeg laget til et perlebord der barna kunne perle ting fra minecraft-verden.

bilde (8)

Før jul kjøpte jeg minecraft-kjeksformer hos outland, og vi brukte disse til å lage deilige vaniljekjeks til festen. Jeg brukte denne oppskriften, siden formene er svært detaljerte og smale var det lettest å kjevle ut deigen direkte på bakepapiret. Jeg lot barna pynt kjeksene på festen, med melis, strøssel og nonstop. Litt mye gris og rot, men absolutt verdt det 🙂

bilde (9)

Bursdagsbarnet selv dekorerte godteposene, jeg hadde kjøpt inn grønne papirposer som han tegnet creepers på.

bilde 1 (8)

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Temafester og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s