Helstekt kylling

Min favoritt blant de tradisjonelle søndagsmiddagene er helstekt kylling. Får du fatt i en stor og god kylling blir den så utrolig mye saftigere enn de kyllingfiletene vi spiser i hverdagen. I tillegg får vi alltid mye rester som vi lager deilige kyllingsalater av. Her finner du en grunnoppskrift på kyllingsalat, du kan variere den med diverse krydder og sauser.

1 hel kylling

1 sitron

1 dl olje

1 ts maldonsalt

1/2 potte timian

Legg en hel kylling i en ildfast form. Bland sammen saften av 1/2 sitron, olje, salt og 1/4 potte grovrevet timian. Pensle kyllingen.
Del resten av sitronen i båter og legg båtene inn i kyllingen sammen med resten av timianen.

Legg aluminiumsfolie over formen og stek kyllingen i ovnen på 180 grader i ca 60 min. Ta av folien, øs kraften som har samlet seg i formen over kyllingen og stek videre på 200 grader i 30-60 min, alt etter hvor stor kyllingen er. Øs kraft over kyllingen så mange ganger du har tid til.

bilde 1

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kylling, Low FODMAP og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s