Skumkake

Skumkake, også kjent som kokosbollekake, er egentlig en kjempestor kokosbolle. Gøyere enn det blir det vel egentlig ikke?

6 plater gelatin

1 dl kokende vann

5 eggehviter

300 g sukker

2 ts vaniljesukker

100 g kokesjokolade

2 ss (melkefritt) smør

Kokosmasse

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Klem vannet ut av gelatinplatene og la dem smelte i kokende vann. La den avkjøles litt.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukkeret og pisk videre til stiv marengs.  Hell gelantinen i marengsen i en tynn stråle. Pisk videre i 10-20 min til marengsen er tykk og tett.

Kle innsiden av en rund bolle med plastfolie. Ha marengsmassen i bollen og glatt til overflaten. Sett fatet i kjøleskapet et par timer til skummet har stivnet.

Strø litt kokosmasse på et serveringsfat. Løft plastfolien ut av bollen og plasser skumkaken forsiktig på serveringsfatet. Dra plastfolien forsiktig av.

Smelt kokesjokolade og smør i vannbad. Smør sjokoladen utover kaken. Dryss over litt kokosmasse. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Ta den ut av kjøleskapet 30 min før den skal serveres.

bilde 3

 

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Dessert, Kaker og muffins, Low FODMAP og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s