Low FODMAP kedgeree

Kedgeree er en britifisert indisk curryrett med røkt fisk og egg. I kolonitiden ble kedgeree spist til frokost, men for meg er dette en solid middag. Jeg brukte røkt torsk, men du kan bruke alle typer røkt hvit fisk. Yoghurtdressingen med koriander kommer fra Jamie Oliver og er virkelig prikken over i-en 🙂

Til 4 personer

4 hardkokte egg

4 porsjoner basmati ris

400 g røkt hvit fisk

1 laurbærblad

2 ss (melkefritt) smør

8 blader vårløk

1 cm ingefær

1 ss karripulver

1 sitron

1/2 potte frisk koriander, finhakket

1 dl (laktosefri) yoghurt naturell

Kok ris etter anvisning på pakken. Ha fisk og laurbærblad i en liten panne og dekk med vann, legg på lokk og kok opp. La trekke i ca 5 min, til fisken flaker seg. Ta opp fisken og rens den for skinn og ben og del den i mindre biter.

Smelt smør i en kasserolle og tilsett finrevet ingefær, finhakket vårløk og karripulver. Del sitronen i to, den ene halvdelen deles i båter til servering og den andre presses i kasserollen. Ha i risen og rør godt. Tilsett fisk i biter og halvparten av korianderen. Vend lett om og server med egg i båter og sitronbåtene. Resten av korianderen blander du med yoghurten og serverer ved siden av.

bilde (7)

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Torsk og sei og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s