Kylling og spinat i fløtesaus

Spinat og kylling er en kjempegod kombinasjon, og fløten tilfører den ekstra fylden og sødmen som gjør dette til en fantastisk middagsrett. Jeg serverte med ris og bakte tomater, men du kan også servere med pasta og en frisk salat.

Til 4 personer

500 g kyllingfilet

6 blader vårløk (den grønne delen)

2 ss (melkefritt) smør

1 pose fersk spinat

2 ts maldonsalt

3 dl (laktosefri) matfløte

Kutt kyllingen i mellomstore biter og finhakk vårløkene.

Smelt smøret i varm stekepanne og ha i vårløk og kyllingbitene. La kyllingen såvidt få en stekeskorpe før du har i spinat og salt. Når spinaten faller sammen har du i fløte. La det koke et par minutter, til fløten har tyknet litt. Smak til med salt og pepper. Server med pasta eller ris.

bilde (1)

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kylling, Low FODMAP og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s