Tørket sitrontimian

For en tid tilbake kom jeg over en sitrontimian i krydderplanteavdelingen. Jeg fikk ikke brukt den, og siden vi skulle reise bort, valgte jeg å tørke den. Tørket kom sitrussmaken enda bedre frem, og den er en klar vinner i fiskeretter!

Til 1 krydderglass

1 potte sitrontimian

Sett ovnen på 50 grader varmluft. Legg et bakepapir på en rist. Klipp urtene ved stilken og strø utover bakepapiret. La urtene tørke i ovnen med døren littegrann på gløtt i minst 4 timer, men gjerne over natten. Når urtene er helt tørre drar du av stilkene og heller bladene i et krydderglass. La glasset stå med lokket av et par dager slik at all fuktighet fordamper.

bilde

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Low FODMAP, Saftet, syltet og blendet og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s