Laks i spekeskinke

En deilig og frisk sommermiddag! Laksen kan også gjerne hives på grillen, men bruk da indirekte varme. Jeg serverte laksen med ris og kokte grønnsaker, men den kan like gjerne serveres med poteter eller en frisk salat.

Til 4 personer

4 laksefileter

8 skiver spekeskinke

Rull hver laksefilet inn i spekeskinke og pensle dem med litt olje. Legg dem i en ildfast form og stek på 200 grader i 15-20 min.

Rømmedressing

4 ss (laktosefri) lettrømme

4 blader vårløk

2 never fersk basilikum

Finhakk vårløk og basilikum og bland sammen med rømmen. La gjerne dressingen sette seg litt før servering.

bilde (2)

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Laks og ørret, Low FODMAP og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s