Kyllingsalat med egg

Denne deilige kyllingsalaten gjør seg godt på et koldtbord. Jeg laget den til en 17.maifrokost med 8 gjester, skal du holde konfirmasjon kan du minst doble oppskriften.

Til 1 skål

150 g kyllingfilet

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

1/2 ts røkt paprikapulver

3 hardkokte egg

2 ss (laktosefri) lettrømme

4 ss hvit majones

2 ss finkuttet fersk timian

1 vårløk (den grønne delen)

Kutt kyllingen i små biter og stek i varm stekepanne med litt olje. Ha i salt, pepper og røkt paprikapulver. La den avkjøle seg. La eggene avkjøle seg før du kutter dem i  biter. Rør sammen rømme, majones, timian og finkuttet vårløk. Vend kylling og egg inn i dressingen. Salaten kan gjerne sette seg litt før den serveres.

bilde 1 (2)

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Low FODMAP, Salater og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s