Pavlova

Pavlova er en vårlig og frisk festkake med en seig og sprø marengsbunn, en blanding av vaniljekrem og krem og masser av deilige bær. Mange velger å bruke ferdigkjøpt vaniljekrem, men siden vi får eggeplommer til overs av marengsen virker dette bare tåpelig. Vaniljekrem er lett å lage selv, og da kan du også lett lage den laktosefri 🙂

Marengsbunn

eggehviter

1 ts hvitvinseddik

300 g sukker

1 ts maisenna

1 ts vaniljesukker

Sett ovnen på 250 grader.

Visp eggehvitene stive. Ha i eddik, sukker, maisenna og vaniljesukker litt etter litt mens du fortsatt visper.

Når massen er hvit og blank har du den på bakepapir og dytter den utover til en sirkel på størrelse med en stor kakeform (du kan gjerne tegne en sirkel rundt en stor kakeform på bakepapiret). Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader.

Stek bunnen i en time. Marengsen skal da være sprø på yttersiden og myk inni. Avkjøles helt.

Krem

5 dl (laktosefri) melk

4 eggeplommer

2 ss sukker

3 ss vaniljesukker

3 ss maisenna

3 dl (laktosefri) kremfløte

Kok opp melken. Visp eggeplommer, sukker, vaniljesukker og maisenna og hell det i den kokende melken under røring. Rør til sausen koker og tykner. Avkjøles helt.

Flytt marengsbunnen over til et serveringsfat. Rett før servering vispes kremfløten til krem og blandes med den avkjølte vaniljekremen. Pynt pavlovaen med masse bær.

bilde (6)

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Low FODMAP og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s