Majones med parmesan og vårløk

For oss som ikke kan spise hvitløk er aioli et stort savn. Vårløken gjør at denne majonesen smaker litt som en aioli, og parmesanen gjør den veldig fyldig og smakfull. Den passer perfekt til burgere og grillmat.

Å lage sin egen majones er ingen kunst, i hvert fall ikke om man har en kjøkkenmaskin. Det eneste du må passe på er at alt du har i majonesen har samme temperatur. Finn fram alt du skal bruke i god tid før du skal lage majonesen, slik at alt blir romtemperert.

2 eggeplommer

1 ts dijonsennep

1 ts sitronsaft

1 ts salt

3 vårløk (den grønne delen)

2 dl smaksnøytral olje

25 g finrevet parmesan

Ha eggeplommer, sennep, sitronsaft, salt og finhakket vårløk i en kjøkkenmaskin og bland på lav styrke til massen er romtemperert. Hell i oljen i en tynn stråle, litt etter litt. La det vispe seg sammen til du har en jevn og fin majones. Om majonesen blir for tykk, kan du ha i et par spiseskjeer lunkent vann, litt etter litt. Bland inn parmesan til slutt.

bilde 1 (4)

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Grillmat, Low FODMAP, Tilbehør og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Majones med parmesan og vårløk

 1. Tilbaketråkk: Kalveburger | Enkelt og greit

 2. Tilbaketråkk: Gratinerte krabbeskjell | Enkelt og greit

 3. Anne-Lene Wulff sier:

  Oppskriften er ok, men kjæresten min er hyperallergisk for egg og hvitløk. Hva kan jeg servere ham til focaccia brødet ?
  Takknemlig for svar. Klem fra Joey og Lene.

  • Enkelt og greit sier:

   En god olivenolje, gjerne med noen dråper balsamico i? Tzatziki, rømmedressing eller pesto (med vårløk eller ramsløk i stedet for hvitløk)?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s