Kongekrabbe med blåmuggost

Castello har utfordret meg til å skape en inspirerende rett med blåmuggost. Jeg synes blåmuggost ofte blir litt for skarp i smaken. Men når du smelter den skjer det noe fantastisk! Den blir rundere i smaken og det meste av skarpheten forsvinner og du sitter igjen med en karakteristisk og fyldig smak.

I denne retten har jeg gratinert kongekrabbe med blåmuggost og vårløksmør og servert med en frisk salat og glutenfrie fine rundstykker med restene av vårløksmøret. Deilig!

Til 4 personer

800 g kokt kongekrabbe

4 vårløk (den grønne delen)

100 g (melkefritt) smør

1 klype maldonsalt

1/2 pk blå castello

Klipp klørne i to på langs med en saks. Legg de halve klørne i en stor ildfast form med skallet ned. Ha finhakket vårløk, smør og salt i en blender og kjør til du har en jevn masse. Fordel smøret over krabbeklørne. Skjær tynne skiver av blåmuggosten og legg på toppen. Osten flyter utover når den smelter, så du trenger ikke å dekke klørne helt.

Stekes med overvarme/grill på 200 grader i 5-10 min, til osten har smeltet.

bilde (4)

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Skalldyr og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s