Gluten- og laktosefrie boller

Jeg har jammen prøvd meg på mange glutenfrie bolleoppskrifter, og problemet er alltid konsistensen. Glutenfri bakst blir bare ikke like luftig som bakst med hvetemel, enten blir de for kompakte eller for smuldrete. Dette er min klare vinneroppskrift. Til og med mine barn på 3 og 6 år var enige om at dette var boller 🙂

Til ca 20 boller

100 g (melkefritt) smør

5 dl (laktosefri) melk

50 g gjær

1 ss fiberhusk

550 g Finax gluten- og melkefritt mel

100 g sukker

0,5 ts salt

1 ts kardemomme

Smelt smøret og ha i melken, varm til 37 grader. Hell over i kjøkkenmaskin sammen med gjær og fiberhusk. La kjøkkenmaskinen gå i 5 min før du har i resten. Elt deigen i 10 min. La deigen heve i 30 min.

Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i 20 emner og rull hvert emne til en bolle. La bollene heve i 30 min. Om du vil kan du pensle bollene med egg.

Stekes på 250 grader i 8-10 min.

bilde 1

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Glutenfritt, Low FODMAP og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s