Marsipan av hasselnøtter med sjokoladetrekk

Hasselnøtter inneholder færre oligosakkarider enn mandler, så om du følger low FODMAP-dietten vil du gjerne tåle hasselnøtter bedre enn mandler. Men ikke spis hele skålen selv 🙂

Til 1 stor skål

250 g hasselnøtter

250 g melis

1 stor eggehvite, evt 2 små

200 g mørk kokesjokolade

Rist hasselnøtter i ovnen på 150 g i 15 min. Gni av det tynne, brune skallet. Ha nøttene i blenderen og kjør til du ha en fin konsistens. Ha i melis og eggehvite og kjør litt til. Smelt sjokoladen i vannbad. Lag små egg av marsipanen og dypp dem i sjokolade. Sett dem på bakepapir til sjokoladen har stivnet.

20140406-164329.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Dessert, Kjeks og småkaker, Low FODMAP og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Marsipan av hasselnøtter med sjokoladetrekk

  1. Tilbaketråkk: Glutenfri julebakst: Delfiakake | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s