Glutenfri pizzapai

For noen dager siden så min mann en oppskrift på meksikansk pizzapai på godt.no, og lurte på om vi kunne lage en low FODMAP variant av denne. Min versjon ble litt mindre meksikansk, siden jeg droppet mais og chili, men det ble en kjempegod pizzapai 🙂

Glutenfri pizzabunn

1 pk Toro glutenfri lys melblanding

1/2 ts salt

1/2 pk gjær

3,5 dl lunkent vann

Litt god olivenolje

Bland sammen melet, salt, gjær og vann i en kjøkkenmaskin. Elt deigen i minst 5 min og la den heve i 45 min. Ha litt olje på hendene og trykk deigen utover i en smurt paiform. La den heve i 30 min.

Forstek i 5 min på 250 grader, sett ned temperaturen til 200 grader når du tar den ut av ovnen.

Fyll

400 g kjøttdeig

3 vårløk (den grønne delen)

1 ts spisskummen

1/2 ts røkt paprikakrydder

1 ts salt

1/2 ts pepper

3 tomater

3 egg

2,5 dl soyafløte

50 g parmesan

100 g revet ost (mozzarella?)

Stek kjøttdeig i varm stekepanne. Ha i finhakket vårløk og krydder. Grovhakk tomatene og ha dem i. Hell over pizzabunnen. Pisk sammen egg og pisk inn fløte og finrevet parmesan. Hell over kjøttfyllet. Strø revet ost på toppen.

Stekes på 200 grader i 25-30 min, til fyllet har stivnet. Server med en frisk salat.

bilde 1 (1)

bilde 2 (1)

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Low FODMAP, Pizza og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s