Glutenfrie grove rundstykker med frø

Disse rundstykkene er veldig smakfulle og saftige, de er gluten- og melkefrie. Du kan like gjerne lage dobbel porsjon, for de er helt supre å ha i fryseren 🙂

Til 9 rundstykker

3,5 dl vann

1/2 pk gjær

1 ts sukker

1/2 ts salt

1 dl olje

1 pk Toro glutenfri grov melblanding

50 g linfrø

50 g solsikkefrø

Valmuefrø

Ha vann og gjær i en kjøkkenmaskin og bland inn sukker, olje og salt. Ha i mel, linfrø og solsikkefrø og la deigen eltes i 5-10 minutter. Deigen skal være ganske flytende og klissete. La den heve i 30 min.

Dekk et stekebrett med matpapir og bruk en slikkepott til å legge 9 klumper med deig på brettet. Strø valmuefrø på toppen. La dem heve i 1 time.

Stekes på 220 grader i 15 min eller til de er gylne.

bilde

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Glutenfritt, Low FODMAP og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s