Siciliansk pizza med spekeskinke og pistasjnøtter

Jeg var på Sicilia i sommer, og der bruker de mye pistasjnøtter. Crema di pistacchio er kremede pistasjnøtter og brukes til pasta, pizza og diverse søte bakverk. Smaken er litt salt, litt søt og veldig nøttete og passer veldig godt sammen med mozzarella og spekeskinke.

Vær oppmerksom på at pistasjnøtter inneholder mye oligosakkarider, om du følger low FODMAP-dietten og er ekstra følsom for oligosakkarider bør du unngå denne retten.

Glutenfri pizzabunn

1 pk Toro glutenfri lys melblanding

1/2 ts salt

1/2 pk gjær

3,5 dl lunkent vann

Litt god olivenolje

Bland sammen melet, salt, gjær og vann i en kjøkkenmaskin. Elt deigen i minst 5 min og la den heve i 45 min. Del deigen i 3-4 emner. Ha litt olje på hendene og trykk hvert emne utover til en porsjonspizza. La den heve i 30 min.

Pizzabunn med spelt

100 g sammalt spelt

200 g siktet speltmel

1/2 pk gjær

2 dl vann

2 ss olje

0,5 ts salt

Varm vannet til 37 grader og bland alt sammen. Heves i 45 min eller til dobbel størrelse. Kjevle ut deigen til 3-4 porsjonspizza og la den etterheve i 30 min.

Tomatsaus

1 liten boks tomatpulp

1 ts tørket basilikum

1 ts tørket timian

1 klype maldonsalt

En enkel og grei måte å lage tomatsaus til pizza på er å bruke tomatpulp, for da trenger du ikke å koke sausen. Bare rør sammen alt og smør det på pizzabunnene.

Crema di pistacchio

50 g pistasjnøtter u skall

1 ss olje

1 ts maldonsalt (dropp dette om nøttene dine er saltet)

1 dl (laktosefri) kremfløte

1 ts sukker

Kjør nøttene sammen med olje og evt salt i en blender til du har en pure. Varm opp fløte og sukker til kokepunktet, ta av varmen og rør i nøttepureen.

Topping

2 pk mozzarella

1-2 pk god spekeskinke

Hell av vannet av mozzarellaen og legg den på litt kjøkkenpapir så den får tørke litt. Skjær den i tynne skiver og fordel den over tomatsausen. Riv spekeskinken i biter og fordel utover pizzaene. Legg små teskjeer med pistasjkrem på pizzaene. Stekes på undervarme på 250 grader i 10-15 min.

20140804-222200-80520773.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Low FODMAP, Pizza og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s