Grillet hummer med basilikum og parmesan

Min mann er en ivrig hummerfisker, og dette ble siste måltidet av fjordårets sesong. Det smakte fortreffelig! Jeg sparte litt av pestoen til salaten og serverte med gluten- og laktosefri focaccia.

Den beste måten å oppbevare hummer på er å fryse den levende. Dette er både den mest skånsomme metoden for hummeren og den metoden som gir det saftigste resultatet. Og hummer som har vært frosset egner seg best til gratinering fordi den ikke trenger å kokes først. Dette gjør at den blir veldig saftig og tar til seg mer smak fra marinaden.

Til 4 personer

4 hummere

3 vårløk (den grønne delen)

1 potte basilikum

1 dl olje

1 ss maldon salt

100 g parmesan

Del hummerne på langs, skyll dem godt og fjern tarmen. Riv vårløk og basilikum i grove biter og ha den i blenderen sammen med olje og salt. Kjør til du har en fin pesto. Riv parmesan og bland inn i pestoen. Fordel pestoen på hummerhalene og grill i ovnen på 225 grader i 20 minutter. Om du har ferdigkokt hummer, holder det med 5 minutter. Eller om du har levende hummer kan du koke dem et par minutter, så grille dem i 15 min.

Serveres med en frisk salat og godt brød.

bilde 1 (3)

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Skalldyr og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Grillet hummer med basilikum og parmesan

  1. Rika sier:

    I love your recipes
    Only if you can write some in English
    Much love from Algeria ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s