Tuna casserole

En rett som man gjerne forbinder med 50-tallet i USA, men som smaker like godt i dag. Dette er en gluten- og laktosefri variant som følger low FODMAP-dietten og derfor ikke inneholder sopp og erter. Om du tåler sopp og erter kan du gjerne steke litt sopp og ha i noen håndfuller erter, i USA bruker de helst frosne.

Til 4 personer

150 g glutenfri pasta

3 ss (melkefritt) smør

3 ss finax glutenfritt mel

5 dl (laktosefri) melk

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

1 buljongterning

6 blader vårløk (den grønne delen)

2 bokser tunfisk i olje

100 gr revet ost

3 ss (glutenfri) strøkavring

Kok pastaen al dente i lettsaltet vann. Lag hvit saus ved å smelte smøret i en kasserolle. Ta kasserollen av varmen og rør inn mel og tilsett melk, litt om gangen under kraftig omrøring. Ha i krydder og kok opp under omrøring. Ha i finhakket vårløk, avrent tunfisk og halvparten av osten. Rør til all osten er smeltet og ha i pastaen. Ha alt over i en ildfast form. Strø strøkavring og resten av osten på toppen.

Stekes på 200 grader i ca 30 min, serveres med en frisk salat og gjerne noe godt brød.bilde 2 (3)bilde 3 (3)

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Tunfisk og makrell og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s