Bringebæriskake på nøttebunn

I dag har vi laget morsdagskake, og da er det jo greit med en kake der barna kan bidra litt. Inspirasjon til denne kaken fikk jeg på Tine sine nettsider, men jeg har brukt min egen oppskrift på nøttebunn og bringebæris. Kaken ble frisk og god, akkurat passe nøttete og bringebærete, en morsdagskake verdig. 

Nøttebunn

4 eggehviter

75 g hasselnøtter

75 g valnøtter

150 g melis

Stivpisk eggehviter og grovmal nøttene. Bland sammen nøtteblandingen med melis og vend forsiktig inn eggehviten. Kle bunnen i en middels stor springform med bakepapir og hell i røren. Stekes på 175 grader i ca 20 min. Avkjøles med ringen på.

Bringebæris

400 g frosne bringebær

4 eggeplommer

1 ts vaniljesukker

2 ss melis

2,5 dl soya piskefløte

Ha bringebærene i en foodprocessor og kjør til bærene er helt most. Pisk eggeplommer, vaniljesukker og melis til eggedosis og vend inn bringebærbitene. Pisk fløten til krem og vend denne inn. Hell isen over kakebunnen i ringen og frys i minst 4 timer. La kaken stå i romtemperatur i 10-20 min før servering.

bilde 2 (1) bilde 3

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Low FODMAP og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Bringebæriskake på nøttebunn

  1. 9ghtowl sier:

    Dette så godt ut – den skal jeg jammen prøve 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s