Glutenfrie maistortillas

Disse lefsene smaker godt av mais, deigen er fin å jobbe med og de er rask å lage. Deigen har ikke samme elastisitet som deig med gluten, så de sprekker lettere og de blir ikke så fine og runde som man gjerne skulle ønske. Men de slår Schaer sine langt ned i støvlene!

Til 8 lefser

360 g Finax fin mix

2 dl polentagryn

2 ts salt

4 ts bakepulver

4 dl vann

Bland sammen det tørre og arbeid vannet inn i deigen. La deigen hvile i 15 min. Del deigen i 8, rull boller og kjevle hver bolle til en tynn rund lefse. Om du trenger det, kan du ha litt mel på bakebordet, men ikke bruk mer enn nødvendig.

Stekes på takke eller i tørr stekepanne på middels varme. Oppbevares i et håndkle før servering.
bilde 2

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Glutenfritt, Low FODMAP, Tilbehør og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Glutenfrie maistortillas

  1. Tilbaketråkk: Wraps med varmrøykt laks | Enkelt og greit

  2. Tilbaketråkk: Julewraps med medisterkjøttboller | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s