Halvgrove speltscones

Scones lager du i en fei, fra vi begynte til frokosten sto på bordet tok under 30 min. Og da hadde jeg i tillegg med meg to små «hjelpere» 🙂

Disse sconesene er relativt sunne og veldig gode, en perfekt lørdagsfrokost!

Til 8 scones

150 g sammalt spelt

150 g siktet speltmel

1/2 ts salt

1 ts sukker

2 ts bakepulver

100 g (melkefritt) smør

2 dl (laktosefri) melk

Bland sammen det tørre. Smuldre i smøret. Ha i melk og bland deigen raskt sammen. Legg deigen på et melet bakebord, rull den til en pølse og del den i 8 emner. Sett emnene på et bakepapirkledd stekebrett.

Stekes på 220 grader i 10 minutter eller til de er gylne.

Severes lunkne med ost eller syltetøy.bilde1

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Low FODMAP, Med spelt og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Halvgrove speltscones

  1. Tilbaketråkk: Halvgrove speltscones | Recipeseasy.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s