Restemat: Stekt ris med reker

Vi hadde endel ris til overs fra i går, og siden vi også hadde reker i fryseren var middagsvalget svært enkelt. Stekt ris er både godt, sunt og lettlaget. Det eneste som tar litt tid er å pille reker og å kutte opp grønnsaker, stekingen tar bare noen minutter.

Til 4 personer

2 gulrøtter

1 paprika

6 blader vårløk

1 pk bønnespirer

1 ts salt

1/2 ts pepper

4 porsjoner kokt ris

4 ss (glutenfri) sojasaus

1 lettvispet egg

500-800 g reker

Olje til stekting

Pill rekene, skyll dem og la dem tørke på litt kjøkkenpapir.

Kutt gulrøtter, paprika og vårløk i tynne strimler og fres dette i litt olje i varm panne sammen med salt og pepper. Etter noen minutter, når grønnsakene begynner å bli møre, har du i bønnespirer, ris, sojasaus og egg.  Rør godt til egget er stekt og risen er varm. Ha i rekene, rør rundt og server!

bilde

 

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Low FODMAP, Skalldyr og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s