Tomatterte

For en tid tilbake kom jeg over Fria sin glutenfrie butterdeig, og jeg har ventet på en anledning til å bruke den. Så da jeg skulle lage noen retter til et tapas-julebord, tenkte jeg at jeg kunne lage en vegetarterte. Valget falt på tomat, og jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Det ble en super tapasrett, og den vil nok også smake fortreffelig som tilbehør til en hoved- eller forrett.

1 pk fria glutenfri butterdeig

2 ss tomatpuré

2 ss frisk timian

2 ss olivenolje

3 vårløk (den grønne delen)

6 tomater

1⁄2 ts sukker

1 ts salt

1⁄2 ts grovmalt pepper

1 ss frisk timian

Tin butterdeigene. Trykk dem ut i en middels stor paiform. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kaldt i 15 minutter. Forstek paibunnen i 10 minutter på 200 grader.
Finhakk timian og vårløk og bland sammen med tomattpuré og olivenolje. Smør blandingen utover butterdeigen.
Del tomatene i skiver og legg dem oppå tomatpuréblandingen. Drypp over litt olivenolje og dryss på sukker, salt og grovmalt pepper. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.
Drypp over litt mer olivenolje, dryss over finhakket timian og stek videre i ca. 20 minutter til deigen har fått fin farge.

bilde 1

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Low FODMAP og merket med , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Tomatterte

  1. Benedicte sier:

    Mmmmmm… Hvor fikk du tak i butterdeigen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s