Juletapas: Medisterkjøttboller med sennepsdip

Tapas er super festmat, og i disse dager står festlige anledninger i kø. Disse medisterkjøttbollene smaker av jul, og jeg serverte dem med en avkjølt kremet sennepssaus. Deilig!

Medisterkjøttboller

800 g medisterdeig

2 ts salt

2 ss maisenna

1 ts tørket ingefær

1 ts muskat

1 ts pepper

1 dl soyamelk

(Melkefritt) smør til steking

Bland sammen alt unntatt melk og kna godt. Ha i melken litt etter litt mens du knar deigen. Bruk to teskjeer til å forme kjøttboller. Stekes i smør til de er gjennomstekte.

Sennepsdip

1,5 dl soyafløte

3 ss idun grov sennep

3 ts tørket estragon

Nykvernet salt og pepper

Ha fløte, sennep og estragon i en liten kasserolle og la det koke opp og tykne litt. Smak til med salt og pepper. Kan serveres varm som en saus, eller avkjøles og serveres som dip.

bilde 2

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Low FODMAP og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s