Kokt tunge

Nå er siste juleforberedelsene unnagjort, tungen er kokt og klar til julelunsj. Vi lar roen senke seg og ser frem til julestrømper, tre nøtter til Askepott og en formiddag i pysj.

Gledelig jul til dere alle!

1 lettsaltet tunge av okse, ca 1 kg

10 hele pepper

1 ss salt

1 laurbærblad

1 gulrot

3 vårløk (den grønne delen)

Ha tungen i en stor kasserolle og fyll på med kaldt vann så tungen dekkes. Kok opp og la det koke ca. 5 minutter. Hell av alt vannet.

Fyll på nytt vann så det dekker, kok opp igjen og skum av. Ha i krydderet og grovhakkede grønnsaker. La tungen trekke på svak varme 2 ½ – 3 timer.

Flå tungen mens den er varm. Avkjøl den i kraften.

Server tungen kald med litt sennep til.

IMG_0058

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Jul, Kjøtt, Low FODMAP, Storfe og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s