Grove glutenfrie rundstykker med fiberhusk

Glutenfrie deiger er ofte veldig løse, og de ferdige brødproduktene faller ofte lett fra hverandre. Har du fiberhusk i deigen, binder den deigen sammen, og du får en lettere deig å jobbe med og et mer kompakt resultat.

Til 16 rundstykker

8 dl lunkent vann

50 g gjær

4 ss fiberhusk

1 ss salt

1 ss sukker

0,5 dl olje

800 g finax grov mix

Solsikkefrø

Ha lunkent vann, gjær og fiberhusk i kjøkkenmaskinen og kjør i 5 minutter. Bland inn salt, sukker og olje. Bland inn mel og la maskinen elte i minst 5 minutter. La deigen heve i 30 min.

Dekk to stekebrett med matpapir og lag boller av deigen. Bruk litt ekstra mel om du synes deigen er for klissete. Pensle med lunkent vann og strø solsikkefrø på toppen. La dem heve i 1 time.

Stekes på 220 grader i 20 min.

v

 

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Glutenfritt, Low FODMAP og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s