Glutenfri julebakst: Pepperkaker

Denne pepperkakedeigen er overraskende grei å jobbe med, og de ferdige pepperkakene blir sprø og smakfulle. Det er litt natron i deigen, som gjør at de hever litt under steking.

Til ca 50 stk

75 g (melkefritt) smør

50 g sukker

0,5 dl mørk sirup

1/2 ts kanel

1/2 ts nellik

1/2 ts pepper

1/2 ts ingefær

1 ts kakao

0,5 dl vann

0,5 ts natron

250 g finax fin mix

Rør smør og sukker hvitt. Ha i sirup, krydder og kakao. Bland inn vannet. Ha i natron og litt og litt av melet. Bland til du har en glatt og smidig deig. Dekk den til og la den stå i kjøleskapet til neste dag. Ta deigen ut av kjøleskapet minst en time før bakingen starter og kna den godt. Kjevle deigen ut, litt tykkere enn du ville kjevlet vanlig pepperkakedeig, 3-4 mm. Stikk ut kakene med pepperkakeformer. Legg kakene på bakepapir på stekeplater og stek på 180 grader i 12-14 min. De er litt myke når de kommer ut av ovnen, men stivner når de er avkjølt.

bilde 4

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Glutenfritt, Jul, Kjeks og småkaker, Low FODMAP og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s