Medisterkjøttboller med sennepspasta

Kombinasjonen av de salte medisterbollene, de søte og friske cherrytomatene, den sprø broccolien og den fyldige fløtesausen er fortreffelig.

Medisterkjøttboller

400 g medisterdeig

1 ts salt

1 ss maisenna

1/2 ts tørket ingefær

1/2 ts muskat

1/2 ts pepper

1/2 dl soyamelk

(Melkefritt) smør til steking

Bland sammen alt unntatt melk og kna godt. Ha i melken litt etter litt mens du knar deigen. Bruk to teskjeer til å forme kjøttboller. Stekes i smør til de er gjennomstekte.

Sennepspasta

240 g (glutenfri) pasta

1 broccoli

1 pk søte cherrytomater

3 vårløk (den grønne delen)

2,5 dl soyafløte

2 ss idun grov sennep

Nykvernet salt og pepper

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Finhakk vårløk og del broccolien i mindre buketter og fres det i stekepannen medisterbollene var i (uten å vaske den først). Hell over fløten og la den koke opp og tykne litt. Smak til med sennep, salt og pepper og bland lett sammen med tomater, pasta og medisterbollene. Server!

bb

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Jul, Kjøtt, Low FODMAP, Svin og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s