Glutenfri julebakst: Sarah Bernhardt

Det blir jammen mye søl og oppvask av å lage disse kjeksene, men det er definitivt verdt det!

Mandelbunn

250 g mandler

3 dl melis

2 store eggehviter

Mal mandlene og bland inn melis og eggehviter. Bruk to teskjeer til å legge mandelmassen på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes på 200 grader i ca 10 min. Avkjøles.

Smørkrem

150 g (melkefritt) smør

200 g melis

2 store eggeplommer

1 ss kakaopulver

Visp smør og melis til smørkrem. Visp inn eggeplommer og kakaopulver. Bruk en smørkniv til å fordele smørkremen på mandelbunnene. Sett dem i fryseren til kremen er helt stiv.

Sjokoladetopping

200 g (melkefri) kokesjokolade

3 ss delfiafett

Smelt sjokolade og delfiafett i vannbad og rør til alt har blandet seg. Dypp toppen av kjeksene ned i sjokoladen, slik at smørkremen blir dekket av sjokolade. Sett dem i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet og nyt!

bilde

 

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Glutenfritt, Jul, Kjeks og småkaker, Low FODMAP og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s