Glutenfrie pitabrød

Oppskriften på disse pitabrødene fant jeg på Finax sine hjemmesider, og de var virkelig fantastisk gode! Jeg hadde ikke nok fint mel, så jeg halvblandet med Finax grov mix.

Til ca 16 pitabrød

720 g  Finax mel

1 dl Pofiber

50 g gjær

4 ss matolje

2 ss fiberhusk

1 ts salt

2 ts sukker

7 dl lunkent vann

Ha fiberhusk, gjær og vann i en kjøkkenmaskin og kjør i et par minutter. Ha i resten og elt med maskin i ca 5 min. La deigen heve i ca 45 minutter.

Sett en stekeplate uten bakepapir i ovnen og sett ovnen på 250 grader.

Del deigen i ca 16 deler, rull til boller og trykk dem flate, til de er ca 5 mm tykk.

Legg pitabrødene rett på den varme platen og la dem steke i 8-10 min.

b2

 

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Low FODMAP. Bokmerk permalenken.

1 svar til Glutenfrie pitabrød

  1. Tilbaketråkk: Gresk laks på grillspyd | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s