Glutenfri julebakst: Risboller

Julebaksten som minner meg mest om min barndoms jul er uten tvil risboller. De smaker av barnslige forventninger og gir meg ekstra lyst til å knipe på pakkene under treet. De er også lettlagede, så det blir gjerne enda en porsjon på oss før jul 🙂

200 g delfiafett

200 g (melkefri) kokesjokolade

3 ss sterk kaffe

2 egg

200 g melis

100 g puffet ris

Smelt sjokolade og delfiafett i vannbad, ha i kaffe. Visp eggedosis av egg og melis. Vend inn sjokoladeblandingen, så puffet ris. Bruk en spiseskje til å sette boller i muffinsformer eller på bakepapir. Avkjøl før servering. Oppbevares kjølig.

bilde 2

 

 

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Glutenfritt, Jul, Kjeks og småkaker, Low FODMAP og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s