Glutenfrie fine rundstykker

Disse rundstykkene er veldig smakfulle og saftige. Du kan like gjerne lage dobbel porsjon, for de er helt supre å ha i fryseren 🙂 Til 10 rundstykker 3,5 dl vann 1/2 pk gjær 1 ts sukker 1/2 ts salt 1 dl olje 1 pk Toro glutenfri fin melblanding Valmuefrø Ha vann og gjær i en kjøkkenmaskin og bland inn sukker, olje og salt. Ha i melet og la deigen eltes i 5-10 minutter. Deigen skal være ganske flytende og klissete. La den heve i 30 min. Dekk to stekebrett med matpapir og bruk en slikkepott til å legge fem klumper med deig på hvert brett. Strø valmuefrø på toppen. La dem heve i 1 time. Stekes på 220 grader i 15 min eller til de er gylne. mat 3

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Glutenfritt, Low FODMAP og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

6 svar til Glutenfrie fine rundstykker

 1. Tilbaketråkk: Urtegratinert kongekrabbe | Enkelt og greit

 2. Tilbaketråkk: Kongekrabbe med blåmuggost | Enkelt og greit

 3. Hei 😊 Jeg lurer på om du steker begge brettene samtidig, med varmluft, eller vanlig over og undervarme på ett og ett brett? Hvorfor har du ikke alle på ett brett? 😊 Med vennlig hilsen Sonja 😊

  • Enkelt og greit sier:

   Hei!
   Jeg pleier å steke ett og ett brett på vanlig over- og undervarme, om du får plass til alle på ett brett kan du selvfølgelig gjøre det 🙂
   Med vennlig hilsen Lene

   • Jeg fikk ikke til dette jeg. Vet ikke hva jeg gjorde galt, men de ble flate som polarbrød, og seige..?

   • Enkelt og greit sier:

    Hmm… Hevet de seg? Under første heving hever deigen til dobbel størrelse, under andre heving ca 1/3. En gang jeg laget pizzabunn med samme mel, og gikk ut under første heving slik at den hevet i 2-3 timer ble pizzabunnen veldig seig. Da ville den heller ikke heve seg under andre heving. Jeg vet ikke om det skyldes den lange hevingen, eller om jeg f.eks. var unøyaktig med væskebalansen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s