Gluten- og melkefrie medisterkaker med rosenkål- og brokkolistuing

Medisterkaker er veldig enkelt å lage selv, deigen er myk og smidig å jobbe med, og man trenger ikke all verdens ingredienser. I dag har jeg servert dem med rosenkål- og broccolistuing og ovnsstekte potetbåter.

Til 10 medisterkaker

400 g medisterdeig

1 ts salt

1 ss maisenna

1/2 ts tørket ingefær

1/2 ts muskat

1/2 ts pepper

1/2 dl soyamelk

Smør til steking

Bland sammen alt unntatt melk og kna godt. Ha i melken litt etter litt mens du knar deigen. Ha vann på hendene mens du former runde kaker. Stekes til de er gjennomstekte, ca. 5 min på hver side.

Rosenkål- og brokkolistuing

1 broccoli

1 pk fersk rosenkål

3 ss  melkefritt smør

3 ss finax eller annet glutenfritt mel

3 dl soyamelk

1 ts sellerisalt

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

Rens rosenkålen og kutt brokkolien i små buketter. Kok opp vann og la rosenkålen koke 5 min og brokkolien 2 min. Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen av varmen og rør inn melet. Rør inn melken litt etter litt. Ha i krydder og ca 2 dl av kokevannet og kok opp under omrøring. Når det koker har du i rosenkål og blomkål og lar dette koke et par minutter.

b5

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Jul, Kjøtt, Low FODMAP, Svin og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s