Hjemmelagede julegaver: Rocky Road Sjokolade

De kjekkeste juleforberedelsene er å lage julegaver, og det aller kjekkeste er når barna også kan hjelpe til. Disse sjokoladebitene er svært lettlagede, barna kan være med i hele prosessen, de er dekorative og de smaker veldig, veldig godt. Om du vil ha dem gluten- og melkefrie må du gjerne lage fudge og marchmallows selv.

Til 10 poser

600 g mørk dronningsjokolade

10 biter fudge (fra smågodtdisken)

4 håndfuller saltede peanøtter

4 håndfuller minimarchmallows

Smelt sjokoladen i vannbad, pass på at ikke temperaturen blir for høy. Skjær fudge og evt peanøtter og marchmallows i små biter. Bland fudge og halvparten av peanøttene og minimarchmallowsene inn i den smeltede sjokoladen. Bre sjokolademassen utover bakepapir og strø resten av nøttene og marchmallowsene på toppen.

m 1

La den stå over natten slik at den er helt stiv når du skjærer den i biter. Fordel sjokoladebitene i cellofanposer og sett dem litt mørkt og kjølig (ikke kjøleskap!)

m 2

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Jul. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s