Glutenfrie fiskepinner med hjemmelaget remulade

Fiskepinner lager du enkelt selv, de blir mye bedre enn dem du får i butikken og inneholder både mer fisk og mindre palmeolje. Litt oppvask blir det jo, men det er helt klart verdt det. Jeg servert mine med hjemmelaget remulade, ovnsstekte potetbåter og en frisk salat.

Til 4 personer

500 g fiskefilet, gjerne hyse, sei eller torsk

Nykvernet salt og pepper

(Glutenfritt) mel

2 lettpiskede egg

(Glutenfritt) griljermel

(Melkefritt) smør til steking

Skjær fiskefiletene i ca 0,5 cm tynne skiver og kvern litt salt og pepper over dem. Ha hvetemel, egg og griljermel i hver sin skål. Dypp fiskeskivene først i mel, så i egg og til slutt i griljermel. Stek fiskepinnene i varm panne og rikelig med smør til de er gylne, 3-5 min på hver side.

Hjemmelaget remulade

2 eggeplommer

1 ss dijonsennep

1 ts sitronsaft

1 ts salt

1,5 dl smaksnøytral olje

2 ss finhakket kapers

2 ss finhakket sylteagurk

1 ss finhakket fersk persille

Ha eggeplommer, sennep, sitronsaft og salt i en kjøkkenmaskin og bland på lav styrke til massen er romtemperert. Hell i oljen i en tynn stråle, litt etter litt. La det vispe seg sammen til du har en jevn og fin majones. Bland inn kapers, sylteagurk og persille.

bilde 5

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Torsk og sei og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Glutenfrie fiskepinner med hjemmelaget remulade

  1. Hanne sier:

    Hei.

    Kan fiskepinnene fryses?

  2. Lisa Mari sier:

    Reblogged this on Myblog's Blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s